Voor 1 brood
- 1 rijpe banaan
- 1 mango
- 200g volkoren speltmeel
- 50g havermout
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eieren
- 3 eetlepels neutrale olie (vb. arachideolie)
- 1/2 eetlepel ciderazijn
- 1 handje kokosschilfers
- Optioneel: gember- kurkuma-chiazaad
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng in een grote kom het speltmeel, de havermout en het bakpoeder door elkaar. Schil de mango en snijd in blokjes. Voeg 150g mango samen met de banaan en de eieren in een blender. Voeg de olie toe en mix tot een geheel. Voeg de mangopuree bij het speltmeel en meng goed. Voeg er de rest van de mangoblokjes (+-150g) en een deel van de kokosschilfers aan toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg indien gewenst geraspte gember en kurkuma toe. Bestrooi met de rest van de kokosschilfers en chiazaad. Bekleed een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Doe het deeg erin en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.