Worstenbroodjes

Voor 4 stuks

  • filodeeg
  • 1/2 courgette
  • 3 wortelen
  • 1/2 ui
  • 1/3 puntpaprika
  • 300g kippengehakt
  • 1/2 tas broodkruim of panko
  • citroenschil van 1/2 citroen (goed gewassen of biologische versie)
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • sesamzaadjes
  • 2 eieren
  • olijfolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de ui, wortelen, courgette en puntpaprika in kleine stukjes.
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Bak de ui aan. Voeg het gehakt toe en maak het gehakt fijn met een vork. Voeg de groenten toe en verwarm tot de groenten zacht zijn. Kruid met peper, zout en Worcestershire saus. Giet het braadvocht af en doe het mengsel in een kom. Voeg broodkruim, 1 eitje en de citroenschil toe aan het mengsel. Meng alles goed door elkaar.

Snijd het filodeeg in vierkantjes met een breedte van +- 15 cm.
Leg 1 vierkantje filodeeg op het werkblad. Besmeer de hoekjes met een beetje olijfolie, leg een 2e vierkantje op het vel en besmeer het velletje terug met een weinig olijfolie. Leg een 3e vierkantje en herhaal bovenstaande stappen.

Leg in het midden van het filodeeg een worstje van het gehaktmengsel. Rol het filodeeg op zodat je een broodje krijgt. Snijd eventueel de zijkanten bij en plooi de zijkanten dicht.
Bestrijk het worstenbroodje met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaadjes. Leg de worstenbroodjes op de bakplaat en bak de worstenbroodjes gedurende 20 min. in een voorverwarmde oven op 200°C.

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601