Vispapillot met kabeljauw, mosselen en scampi in tomatensaus

Voor 4 personen

  • 400g kabeljauwfilet
  • 1 kg mosselen
  • 12 scampi
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 1 courgette
  • 2 paprika’s
  • 400g tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 koffielepel balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • basilicum
  • 1 blokje groentebouiilon
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Spoel de mosselen grondig en laat uitlekken. Pel de scampi en verwijder de zwarte ader. Snijd de ui fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in repen. Snijd de tomaten en de courgette in blokjes. 

Verhit olijfolie in een kookpot en bak de ui met de look glazig. Roerbak de groenten gedurende 2 minuten mee. Roer de tomatenpuree eronder. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje en de balsamicoazijn toe. Laat 45 min. sudderen zonder deksel. Snipper de basilicum fijn en voeg toe. Kruid met zwarte peper en zout. 

Neem een rechthoekig stukje aluminiumfolie. Leg enkele eetlepels van de tomatensaus in het midden van de rechterhelft van het vel aluminiumfolie. Leg er een kabeljauwfilet, enkele scampi en mosselen op. Bedek met nog 2 eetlepels saus.

Vouw de linkerhelft van het vel aluminiumfolie over de rechterhelft, zodat de vis bedekt is. Sla alle zijkanten 2 cm om zodat je een luchtdichte papillot krijgt. 

Zet 25 min. op een voorverwarmde barbecue.
Serveer met volkoren pasta of bruin brood.

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601