Toast van zoete aardappel met ricotta, avocado en kerstomaten

Voor 4 personen:

  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 avocado’s
  • 100g kerstomaten
  • 2 lente-uitjes
  • sap van 1 citroen
  • 20g groentekiemen
  • 150g ricotta
  • 200g gemengde granen en pitten naar keuze, grof gehakt
  • 2 el. balsamicoazijn
  • 1 scheutje olijfolie
  • peper en zout
  • chilipeper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappel en snijd hem in 4 lange plakken van ongeveer 1/2 cm dik. Leg de plakken op een bakplaat, besprenkel met olijfolie en plaats in de oven. Rooster de zoete aardappel gedurende 10 minuten.

Was en halveer de tomaten. Snij de avocado’s in dunne plakjes en besprenkel de plakjes met het citroensap.
Snipper de lente-ui in fijne ringen.

Smeer de ricotta op de zoete aardappel. Kruid met chilipeper, peper en zout. Leg er de plakjes avocado, kerstomaten en lente-ui op en besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
Kruid naar smaak met peper en chilipeper. Strooi er de mix van granen, pitten en kiemgroenten over en serveer.

Heb je vragen?

Adres

Hoekstraat 19
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601