Voor 4 personen
- 500g scampi (gepeld / ontdooid)
- 500 ml kokosmelk (Alpro kokosnootdrink)
- 1 courgette
- 1 mango
- 4 blaadjes basilicum
- 1 rode peper
- 1 eetlepel groene currypasta
- 1 limoen
- 1 hand gehakte cashewnoten
- zout
Optioneel
- 1 stengel citroengras
- 1 limoenblad
- 1 lente-ui
- koriander
Bereiding
Snijd de mango in blokjes en snijd de courgette fijn met een juliennesnijder. Verdun de currypasta met de kokosmelk en voeg een snufje zout toe. Breng aan de kook, voeg de scampi, courgette en fijngesneden peper toe en laat 2 à 3 minuten sudderen.
Indien je een authentieke smaak wil kan je een gekneusde stengel citroengras en een limoenblad toevoegen aan de curry. Deze worden niet mee opgegeten.
Voeg van het vuur af de mango, basilicum en het sap van limoen toe.
Serveer met noedels of bruine rijst en garneer naar smaak met fijngehakte kruiden en cashewnoten.