Voor 4 personen
- 200g quinoa
- 500g groene asperges
- 1 mango
- 150g geraspte wortel
- 150g geraspte witte kool
- 1 bosje peterselie
- 2 lente-uitjes
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 eetlepels notenolie
- sesamzaad
Bereiding
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de groene asperges schoon. Verwijder de harde onderkant en snijd de asperges in stukken van 3 à 4 cm. Blancheer ze 5 à 7 min. in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze in een vergiet onder koud water. Snijd de mango in blokjes, de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn. Doe de quinoa bij de de geraspte wortel, geraspte witte kool, groene asperges, mango, peterselie en lente-ui.
Maak een dressing met honing, sojasaus en de notenolie.
Meng de dressing door de salade. Werk af met het sesamzaad.