Quinoasalade met mango en groene asperges

Voor 4 personen

  • 200g quinoa
  • 500g groene asperges
  • 1 mango
  • 150g geraspte wortel
  • 150g geraspte witte kool
  • 1 bosje peterselie
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels notenolie
  • sesamzaad

Bereiding

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de groene asperges schoon. Verwijder de harde onderkant en snijd de asperges in stukken van 3 à 4 cm. Blancheer ze 5 à 7 min. in licht gezouten water tot ze beetgaar zijn. Spoel ze in een vergiet onder koud water. Snijd de mango in blokjes, de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn. Doe de quinoa bij de de geraspte wortel, geraspte witte kool, groene asperges, mango, peterselie en lente-ui.

Maak een dressing met honing, sojasaus en de notenolie.
Meng de dressing door de salade. Werk af met het sesamzaad.

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601