Voor 4 personen:
- 500g zalm
- 240g bruine rijst
- 4el rijstazijn
- 2el sesamzaadjes
- 2 rijpe avocado’s, in blokjes
- 2 mango’s in plakjes
- 8 radijzen, gehalveerd
- 4 wortelen, in sliertjes
- 1/2 rode kool, geraspt
- 1 komkommer, in sliertjes
- 1 handje nootjes
- 150g gare edamameboontjes
- 2 eetlepels sesamzaadjes
Voor de marinade:
- 2 lente-uitjes, gesnipperd
- sap van 2 citroenen
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 el verse gember, geraspt
- 2 el sesamolie
- 2 el olijfolie
- 4 el zoute sojasaus
- 2 el kurkuma
Bereiding:
Meng alle ingrediënten voor de marinade. Snijd de zalm in blokjes van 1cm. Meng ze met de marinade en zet min. 4u in de koelkast. De vis zal gaar worden in de marinade.
Spoel de rijst en giet hem in 2l kokend water. Laat op een laag vuur 15 min. koken. Giet de rijst af en voeg er van het vuur de rijstazijn en de sesamzaadjes aan toe.
Verdeel de rijst over de kommen, versier met alle andere ingrediënten en dien op. Bestrooi met sesamzaadjes ter garnering.