Voor 2 personen
- 1 rijpe peer
- 150g magere vanillepudding (vb. Alpro pudding/ Vitalinea pudding/ Optimel vanillevla)
- 100g magere plattekaas
- 2 handjes granola (vb. Quaker Balans Granola)
- 1 mespuntje gezonde vetstof (vetstoffen in een vlootje)
- kaneel
Bereiding
Verwarm de grill van de oven voor op een medium hoge temperatuur. Schil de peer en snijd de peer in kleine stukjes. Roer in een kom de vanillepudding en de plattekaas door elkaar. Schep dit mengsel in een ovenschaal en verdeel de stukjes peer erover.
Verkruimel de granola in grove stukjes en verdeel de vetstof eronder.
Strooi de granola over de peer in de ovenschaaltjes. Bestrooi met een beetje kaneel.
Schuif de ovenschaal in de oven onder de grill. Bak de crumble gedurende 10 min. tot er een korstje op komt.
Serveer lauwwarm.