Voor 4 personen
- 500g witte asperges
- 200g groene asperges
- 400g volkoren spaghetti
- 150g gerookte zalm
- handvol verse peterselie
- 4 eieren
- 50ml light room (<5% vet)
- 150g Griekse yoghurt 0%
- 100g light roomkaas
- azijn
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
Schil de witte asperges en breek de harde uiteinden af. Snijd de witte en groene asperges in hapklare stukken en blancheer ze gedurende 3 à 4 minuten in lichtgezouten water.
Bak de asperges nadien nog even op in een weinig olijfolie. Kruid met peper en zout.
Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pocheer de eieren. Verwarm water met een flinke scheut azijn tot net onder het kookpunt. Breek elk ei apart in een kommetje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat er dan voorzichtig het ei in glijden. Vorm het eiwit rond het eigeel met een lepel. Laat 3 min. koken. Haal het ei uit het water en koel af in koud water. Herhaal met de andere eieren.
Giet de pasta af en roer er meteen de room, Griekse yoghurt & roomkaas onder. Kruid af met peper en zout. Spatel er de asperges door. Verdeel de pasta over de borden, leg er een gepocheerd ei en wat fijngesneden zalm op. Werk af met peterselie.