Voor 2 personen:
SALSA:
- 1 rijpe mango
- 1/2 limoen
- 1 sinaasappel (gewassen of biologisch)
- 1/2 rode peper
- 1 kleine rode ui
- 1 eetlepel fijngehakte koriander
- zout
VIS:
- 2 kabeljauwfilets (+-180g / stuk)
- 1 ei
- 50ml Alpro Soya kokosmelk
- 2 koffielepels limoensap
- zout
- peper
- 2 el bloem
- 100g cashewnoten
- 30g panko (of paneermeel)
- 150ml koolzaadolie
Extra: bruine rijst en sla om te serveren
Bereiding:
Maak eerst de salsa. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in stukjes van ongeveer 1 cm en doe de stukjes in een schaal.
Pers een halve limoen uit over de stukjes mango. Was de sinaasappel met heet water, droog hem af en rasp er 1 koffielepel schil vanaf.
Snijd het pepertje doormidden, verwijder steel en pitjes, was de peper en snijd hem in fijne reepjes. Pel de ui en snijd hem fijn. Was de koriander en snij in fijne stukjes. Voeg de sinaasappel, de peper, de ui en de koriander bij de mangoblokjes. Meng alle ingrediënten onder elkaar, dek de schaal af en zet in de koelkast.
Spoel de visfilet af met koud water en dep de stukken droog. Doe het ei, kokosmelk en limoensap in een diep bord. Kruid af met peper en zout en kluts het mengsel met een vork.
Verdeel de bloem over een bord en wentel de visfilet in de bloem. Laat de vis even in de bloem liggen.
Maal ondertussen de noten fijn in de keukenmachine. Doe de gemalen noten in een diep bord en meng er de panko onder.
Wentel de visfilets eerst in het eiermengsel, dan in het notenmengsel en nadien nogmaals in het eimengsel en een laatste keer door het notenmengsel.
Verhit de olie in een anti-kleefpan en bak de vis op een gemiddelde temperatuur aan elke kant in ongeveer 3 minuten goudbruin en krokant. Haal de visfilets uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer de vis met de mangosalsa, gekookte rijst en een salade.