Gevulde kalkoenfilet
Voor 4 personen
✽ 400g bospaddenstoelen
✽ 1 sjalot
✽ 1 teentje knoflook
✽ enkele takjes salie
✽ olijfolie
✽ 5 dadels
✽ 2 kalkoenborstfilets
✽ 250g ontbijtspek in reepjes
✽ peper/ zout
✽ keukengaren
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170°C. Hak de bospaddenstoelen grof. Snipper de knoflook en de sjalot. Hak de salie fijn. Bak de bospaddenstoelen met de sjalot, de knoflook en wat salie in de olijfolie. Ontpit de dadels en snijd het vruchtvlees fijn. Voeg toe aan de paddenstoelen.
Snijd de kalkoenfilets open en vul met het paddenstoelenmengsel. Vouw de kalkoen dicht en wikkel in spek. Bind dicht met keukengaren. Bak de gevulde kalkoenfilets rondom bruin in een grillpan en bak 20 min. in de oven. Werk de kalkoenfilets na het bakken af met enkele blaadjes salie.
Groentenmengeling
Voor 4 personen
✽ broccoli
✽ pastinaak
✽ wortelen
✽ citroentijm
✽ 1 eetlepel citroenschil
✽ 1 eetlepel citroensap
✽ 60 ml droge witte wijn
✽ 30g panko of broodkruim
✽ 1 eetlepel olijfolie
✽ 50g vetstof
✽ peper/ zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Doe de broccoliroosjes, pastinaak en wortelen in een grote hittebestendige kom en overgiet ze met kokend water. Laat 2 min. staan, laat goed uitlekken en doe ze in een grote ovenschaal.
Verwarm de boter, citroenschil, het citroensap en de wijn in een kleine sauspan op een matig vuur en roer tot de boter is gesmolten. schenk de saus over de groenten en strooi er zout en peper over. Meng het broodkruim, de tijm en olie in een middelgrote kom. Strooi het mengsel over de groenten en zet 40 min. in de oven.
Veel kookplezier!
Liefs,
Nathalie