Voor 4 personen
- 500g zalmfilet
- 4 grote bloemige aardappelen
- 1 chilipeper
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel honing
- 1 koffielepel worchestershiresaus
- 1/2 koffielepel gerookt paprikapoeder
- 4 eetlepels olijfolie
- zwarte peper
Voor de dressing
- 200g light roomkaas
- 3 eetlepels gesnipperde bieslook
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aardappelen grondig en boen ze schoon. Doe wat olijfolie op een keukenpapier en wrijf er de aardappel mee in. Gaar de aardappel voor in de oven gedurende 30 min.
Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn zonder de zaadjes. Meng de sjalot, de knoflook en de chilipeper met de honing, het citroensap en 4 eetlepels olijfolie. Roer goed om. Breng op smaak met zwarte peper, zout en de worcestershiresaus. Snijd de zalm in fijne reepjes en lepel de marinade royaal over de zalm. Maak de dressing. Roer de roomkaas los met het citroensap en de olijfolie. Voeg de knoflook en de bieslook toe en kruid met peper en zout.
Haal de aardappel uit de oven en snijd ze open. Vul de aardappel met de gemarineerde zalm en gaar nog gedurende 15 min. op de barbecue. Serveer met de dressing.