Frisse Pad Thai

Voor 4 personen

  • 250g volkoren noedels
  • 2 courgettes
  • 4 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 30g verse koriander of bladpeterselie
  • 30g munt
  • 30g pinda’s
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 20 scampi
  • gezonde vetstof

Voor de saus

  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 el. honing
  • 3 el. sojasaus
  • 1 el. vissaus
  • 2 el. tamarindesaus
  • 1 el. chilivlokken
  • 1 el. sesamolie

Bereiding

Was de wortelen en de courgette. Schil de wortelen met een dunschiller. Draai ze met een spiraalsnijder tot dunne spaghettisliertjes. Maak de lente-ui schoon en snipper fijn. Was de koriander en munt en snipper de kruiden fijn. 

Maak de saus. Doe alle ingrediënten in een kom en mix.
Kook de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af onder koud water. Bak de scampi krokant gaar in een pan met vetstof.
Doe de groentespaghetti samen met de noedels in een diep bord, meng er de saus, de lente-ui, koriander en munt onder. Leg de scampi op de groentespaghetti en noedels. Werk af met de pinda’s, extra koriander en sesamzaadjes. 

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601