Butternut met gehakt, spinazie en champignons

Voor 2 personen

  • 1 kleine butternut
  • 200g kippengehakt
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 2 handen vol spinazie
  • 1/2 broccoli, in fijne roosjes
  • 1 lente-ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Prik de butternut in met een vork. Doe hem in een ovenschaal en plaats hem +- 60 minuten in de voorverwarmde oven. (Doe dit ’s morgens, zo heb je ’s avonds nog minder werk!)

Snipper de sjalot en de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de sjalot en de knoflook glazig. Voeg het kippengehakt toe en bak het gaar.
Snijd de champignons en de lente-ui in stukjes. Neem de butternut uit de oven en snijd hem in twee. Haal het vruchtvlees eruit.
Verhit vetstof in een pan en bak de champignons, de lente-ui en de broccoli aan. Voeg een scheutje water toe en gaar de groenten. Voeg het vruchtvlees van de butternut toe en meng alles goed. Voeg de spinazie op het einde toe en verwarm nog even verder. Kruid met peper en zout.
Doe het groentemengsel samen met het kippengehakt in de butternuthelften en serveer.

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601