Bloemkool-pompoensoep met curry en kikkererwten

Voor 2 personen

  • 1 grote bloemkool
  • 1 butternut pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje kikkererwten (200g)
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 liter water
  • pompoenpitten
  • currypoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een grote bakplaat met bakpapier.
Verdeel de bloemkool in roosjes. Snijd ook de stam van de bloemkool in kleinere blokjes. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd de ui in grove stukjes, pel de knoflook en pers de knoflook fijn. Verdeel de groenten over de bakplaat. Besprenkel met een weinig olijfolie.  Bak gedurende 15-20 min. in de voorverwarmde oven, of tot de pompoen en bloemkool zacht zijn en de ui gebakken is.

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg ze nadien samen met de pompoenpitten in een ovenschaal. Kruid met currypoeder en zet gedurende 15 min. in de voorverwarmde oven samen met de groenten.

Verwarm water in een kookpot, voeg de gebakken groenten toe. Voeg de groentebouillon toe en kook de soep nog gedurende +-10 min. Kruid met peper, zout en currypoeder.

Mix de soep fijn en serveer met de geroosterde kikkererwten en pompoenpitten.

Opmerking: De geroosterde groenten geven de soep een diepere smaak. Wil je geen vetstof gebruiken? Kook de groenten gaar in de groentebouillon. 

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601