Ingrediënten voor 8-10 wafels
- 120g volkoren speltmeel
- 120g zelfrijzend bakmeel
- 3 bananen + ter garnering
- 2 eieren
- 75ml halfvolle melk
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel vanille extract
- snuifje kaneel
- vetstof om het wafelijzer in te smeren
Materiaal
- wafelijzer
- zeef
- garde
Bereiding
Zeef het speltmeel en zelfrijzend bakmeel bij elkaar in een grote kom. Prak de 3 bananen met een vork fijn en voeg toe aan het meel samen met de eieren, melk, honing, bakpoeder, vanille en kaneel. Meng dit met een garde door elkaar tot een egaal beslag. Verhit een wafelijzer en smeer in met een beetje vetstof.
Schep ongeveer 1,5 sauslepel beslag per wafel in het ijzer en doe hem dicht. Bak hem in circa 4 minuten gaar en mooi bruin. Laat eventueel afkoelen en serveer met verse schijfjes banaan en een snuifje kaneel.
Optioneel:
Fan van slagroom? Gebruik ricotta als gezondere variant, je spaart zo de helft van de calorieën uit!