Voor 12 plakken (130 kcal/ plak)
- 200g volkoren boekweitmeel
- 5 rijpe bananen, gepureerd in een blender
- 100g mango (vers of diepvries), fijngesneden
- 1/2 kl. baking soda
- 1/2 kl. bakpoeder
- 2 kl. vanille poeder
- 75g agavesiroop
- 1 el. kokosschilfers
- snuifje zout
- Extra:
- blender of keukenmachine
- cakeblik
- bakpapier
- oven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe het meel, baking soda, bakpoeder en zout in een grote kom en meng dit. Voeg de gepureerde bananen hieraan toe. Roer goed tot alles is opgenomen. Voeg het vanille poeder en de agavesiroop toe en meng opnieuw. Tot slot voeg je het fruit eraan toe. Doe het bakpapier in een cakeblik, doe het beslag er in en bak dit ongeveer 35 à 40 min. in de oven.