Van frustrerende LO-lessen naar een gepassioneerde sportdiëtiste!

Als kind en tiener was ik absoluut niet sportief. Ik sleepte me door de wekelijkse LO-lessen en was hier ook absoluut niet goed in. Een lokale fitnesszaak opende in 2005 de deuren. Na een opstart in groepslessen en spinning begon ik meer en meer interesse voor sport te ontwikkelen. Ik ging meer en meer trainen en ontdekte dat mijn lichaam sterker werd. Al was het op dat moment nog zonder concreet doel en ging ik vooral bijpraten met vriendinnen. Dit was ook best gezellig natuurlijk maar enorm veel progressie kwam er niet.

Enkele jaren later ontdekte ik mijn passie voor lopen. Ik merkte dat lopen mijn uitlaatklep was in stressvolle periodes. Na elke looptocht voelde ik me opgeladen en vol energie.

In 2017 schreef ik mij in voor mijn eerste marathon. Het was zo motiverend om een concreet doel te hebben. Ik kreeg energie van de trainingen en voelde mijn lichaam sterker worden. Al was de weg naar de marathon niet blessurevrij, een spierscheur zorgde er bijna voor dat ik mijn droom kon opgeven. Maar ik verzorgde mezelf, combineerde mijn looptrainingen met aangepaste krachtoefeningen, luisterde naar mijn lichaam en paste mijn voeding aan zodat ik optimaal herstelde. Op dit moment ontdekte ik welke invloed voeding heeft op je prestaties en dat doelgericht sporten veel doorzettingsvermogen vergt. Het trainingsschema combineren met een voltijdse baan en een diëtistenpraktijk in opstart was niet altijd makkelijk. Een goede planning en dosis energie na elke training zorgde ervoor dat ik mijn doel haalde! Sinds mijn marathonvoorbereiding kan ik sport dus ook niet meer wegdenken uit mijn leven.

Momenteel combineer ik fitness met mijn looptrainingen. Via krachttraining hou ik mijn lichaam stevig en sterk en via mijn looptrainingen houd ik mijn conditie op peil. Al is elke looptocht ook vooral genieten van de natuur, tot rust komen en energie tanken. Het is niet makkelijk om altijd tijd te vinden voor sport. Toch probeer ik deze me-time bewust vrij te maken. Ik merk dat ik veel productiever ben als ik gesport heb, ik heb meer focus en werk gerichter. Het is voor mij de tijdsinvestering dus zeker waard!

Door mijn eigen passie voor sport heb ik me als diëtiste verder gespecialiseerd in sportvoeding. Ik vind het geweldig om sporters te begeleiden bij hun persoonlijke doelen. Door mijn eerste ervaring in het trainen naar een doel kan ik mij veel beter inleven in mijn sportieve cliënten. Elk doel en elke sporttak is anders, dus elke begeleiding ook. Ik vind het fantastisch om me te verdiepen in de laatste wetenschappelijke bevindingen en dit nadien te passen op het voedingsschema van mijn cliënten.

Een sportcoaching draait ook om meer dan voeding. Je geeft de sporter het vertrouwen dat nodig is voor een optimale voorbereiding. De dankbaarheid en de voldoening die ik voel als ik de dag van de wedstrijd een bericht krijg met het eindresultaat is onbeschrijfelijk. Dit maakt mij duidelijk dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken.

Heb je zelf ook een passie voor sport? Of zet je de eerste stapjes richting een sportiever leven en vraag je je af wat een aangepast voedingspatroon voor jou kan betekenen? Contacteer me vandaag nog!

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601