Mijn passie als diëtiste

“Ik zie telkens dezelfde strijd terugkeren.. jaren haten mensen hun lichaam en die verdomde weegschaal.”

Als klein meisje hielp ik mijn mama en zus al bij het invullen van eetdagboekjes, lijstjes en puntensystemen van populaire vermageringsdiëten. Ik zag hoe overgewicht en de strijd met voeding een enorme impact had op hun geluk, zelfvertrouwen en de relatie met hun lichaam. Ze gingen stralen als de de ‘strijd’ even wonnen en kregen een dip als ze het getal op de weegschaal naar boven zagen gaan. Ik hielp hen omdat ik wou dat ze zich goed in hun vel zouden voelen, dat ze inzagen dat ze meer waard zijn dan het getal op de weegschaal. Dat is mijn motivatie geweest om de stap naar de opleiding van diëtiste te zetten.

De opleiding tot diëtiste was enorm breed en wetenschappelijk. We kregen een hele dosis chemie en fysica te verwerken waar de link met voeding soms ver te zoeken was. Het was niet altijd makkelijk om al de leerstof te verwerken maar ik zou diëtiste worden! Ik wou weten welke voeding ons lichaam nodig heeft in verschillende omstandigheden, hoe ons metabolisme werkt, het psychologisch effect en hoe je hier als coach mee aan de slag kan. Gelukkig werd de opleiding in het tweede jaar concreter en voelde ik me meer en meer op de juiste plek. We kregen meer inzichten in het echte ‘werk’ van een diëtiste, wel met vooral de focus op de gekende ‘verboden’ lijstjes. Ik kreeg meer en meer de behoefte naar extra kennis. Ik wou niet de strenge diëtiste zijn die haar klanten direct op de weegschaal deed springen. Ik wou een coach zijn, een aanspreekpunt en werken aan het zelfvertrouwen en lichaamsbeeld.

Bij de opstart van MIND Food & Health Coaching zag ik terug welk beeld de meeste mensen over een diëtiste hebben. Een diëtist is de persoon van de weegschaal, de strenge vinger als ze ‘iets’ verkeerd gegeten hebben. De ogen van mijn cliënten kijken altijd even verwonderd als ik zeg dat ze niet op de weegschaal moeten maar dat ik eerst wil weten hoe ze zich voelen. Ik zie telkens dezelfde strijd terugkeren.. jaren haten mensen hun lichaam en die verdomde weegschaal. Ze zoeken troost in zoete en hartige snacks, ze willen ‘iets’ vullen of wegstoppen met eten maar weten zelf niet wat. Ik hou ervan om mensen te zien openbloeien en hen het vertrouwen en de steun te geven die ze nodig hebben. Ik hou ervan om mensen inzichten te geven over de relatie tussen voeding en hun gevoel.  Ik krijg enorm veel energie van de vooruitgang die ik zie bij mijn cliënten, van het vertrouwen dat ze krijgen in zichzelf en van de rust die ze vinden als ze alle verboden voedings-lijstjes uit hun gedachten kunnen bannen.

Ik kies als diëtiste dus voor een gezonde levensstijl, terug genieten van voeding en je terug goed in je vel voelen. We leggen de focus dus niet op de weegschaal maar op jouw gevoel en energie!

Wil je weten met welke tips ik jou kan helpen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan via info@mindcoaching.be

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601