Goede voornemens: zo hou je ze wel vol!

Het nieuwe jaar 2020 staat voor de deur en dan kunnen de goede voornemens niet ontbreken. Wat staat er dit jaar op jouw lijstje met voornemens? Wil je gezonder eten, meer sporten of meer rust in je hoofd? Met onderstaande tips zorg jij ervoor dat jouw voornemens in 2020 slagen!

Kijk even binnenin!
Neem geen voornemens over van anderen of omdat je denkt dat je verplicht bent om elk jaar in januari op ‘dieet’ te gaan. Sta even stil bij jezelf en neem hier ook de tijd voor. Wat maakt jou gelukkig? Waar krijg jij energie van? Wanneer voel jij je ontspannen en energiek? Denk na over deze gedragingen en maak voornemens op basis van je eigen motivatie. Stel jezelf nadien voor hoe jij je gaat voelen op het einde van 2020 wanneer jij jouw doel behaald hebt. Een actie die je kan koppelen aan een emotie zorgt voor net dat extra tikkeltje motivatie dat je nodig hebt!

Maak een lijstje..
Schrijf jouw voornemens op! Door het voornemen te noteren zorg je ervoor dat je met jezelf een afspraak maakt. Maak de actie of het voornemen dus ook zo concreet en meetbaar mogelijk. Welke actie ga je nemen? Hoe vaak ga je de actie doen? Zorg ervoor dat je de tijd of de middelen die je je nodig hebt om je actie uit te voeren binnen bereik hebt. Bovenal maak jouw voornemens haalbaar. Een goed doel is uitdagend maar moet wel binnen bereik liggen.

Voorbeeld:
Meer sporten in 2020

  • Concrete actie: uurtje wandelen
  • Hoe vaak: 2x/ week
  • Middelen:  het uur al inplannen in de agenda voor de komende 3 maanden

Wees geduldig!
Ben je toch eens van je pad afgeweken? Geen probleem! Een gewoonte veranderen heeft tijd nodig en de weg naar succes loopt meestal niet over rozen. Gun jezelf dus ook die moeilijke leermomenten, je wordt er enkel sterker van!
Overloop elke week hoe jouw week was. Welke stappen heb je gezet? Wat was moeilijk? Zoek oplossingen voor de moeilijkheden en noteer wekelijks jouw successen!

Mijn 2020..
Persoonlijk wil ik 2020 productiever aanpakken, meer focusmomenten waardoor er tijd vrijkomt om aan mijn ‘bucketlist’ te werken. De planner ligt klaar om ingevuld te worden en de eerste ‘bucketlist’ activiteit is gepland! Wacht niet op het ideale moment om iets te plannen of te starten. Jij zit aan het stuur van de trein die de 365 dagen van 2020 gaat afwerken. Maak van elke dag ‘het moment’ en geniet van de treinreis!

Wil je een extra stok achter de deur? Die extra motivatie, tips en opvolging die je nodig hebt om van 2020 jouw succesjaar te maken. Neem vandaag contact op. We bekijken samen jouw doelen en stippelen de reis naar succes uit!

Heb je vragen?

Adres

Vlasstraat 2A
2450 Meerhout

Contactgegevens

+32 498 31 95 23
info@mindcoaching.be
BTW: BE 0672.976.991
Erkende diëtiste riziv-nummer: 5/61554/76/601